onsdag 23 mars 2011

Lyckopiller

Ibland kan spel vara något fantastiskt. Som när man är lite allmänt less och nedstämd och behöver lite uppmuntran. Då är Sonic & Sega All-Stars Racing om inte lösningen så i alla fall ett litet välbehövligt lyckopiller.

Ja, det är sockersött och gulligt. Och man kan definitivt ifrågasätta valet av vissa karaktärer i spelet, som främst är hämtade från Dreamcast-eran. Inget fel i det, men det utesluter ju många populära Sega-karaktärer från tidigare generationer. Variationen i spelet kan också ifrågasättas, miljöerna kunde ha varit fler och banorna längre.

Men oavsett allt detta går det bara inte att tycka illa om det här spelet. Det erbjuder oförfalskad spelglädje, precis som Mario Kart alltid har gjort. För alla som sitter på en Xbox 360 eller PlayStation 3 och därmed inte har tillgång till Nintendos alla kartklassiker är Sonic & Sega All-Stars Racing ett givet val. Att man kan kasta sig in i spelet och ha lika roligt i fem minuter som i femtio gör det oerhört lättillgängligt. Detta gör också att det aldrig samlar damm.