söndag 27 maj 2012

Flygande start för SIII

Samsung har precis lanserat sin nya smarttelefon Galaxy SIII, arvtagaren till oerhört populära SII. Vodafone kallar SIII den mest populära Androidtelefonen någonsin. Nio miljoner förbokade exemplar talar väl sitt tydliga språk.

Bland "experter" kallas Samsungs nya under för evolutionär snarare än revolutionär. Den tar det som redan finns och gör det lite, lite bättre. Som tidigare påpekat har jag nyss köpt en ny telefon, men gudarna ska veta att jag är sugen på Samsungs nya.

En väntad kritik mot den är batteritiden. Alla funktioner och den stora skärmen som erbjuder HD-upplösning drar förstås mycket kräm. Batteritid är ett gemensamt problem för alla smarttelefoner. Den släpar efter alla nya funktioner som utvecklarna hittar på. Att behöva ladda sin telefon minst en gång varje dag är i mitt tycke inte acceptabelt.

I mitt tycke är den lite för stor. Räkna dessutom med att få betala. Samsung Galaxy SIII går loss på 6 000 kronor. Samtidigt blir utmärkta SII allt billigare så det är egentligen bara ett ha-begär som kan motivera ett köp av en SIII just nu.

En kort recension hittar du här.

Samsung Galaxy SIII och dess föregångare SII.