lördag 26 maj 2012

Grafitti på din PS Vita

Sega är i full gång med att överföra gamla klassiker till nya format. Alla med tillgång till Xbox Live Arcade eller PlayStation Network kan ladda ned många Sega-spel och slipper därmed släpa fram sina gamla konsoler och leta reda på rätt minneskort.

Nu meddelar Sega att kultspelet Jet Set Radio (som utvecklades av Sega-divisionen Smilebit till Dreamcast) även ska släppas till PS Vita. Det är bara att gratulera alla PS Vita-ägare! Det är sedan tidigare klart att spelet även kommer att släppas till Xbox Live Arcade, PSN och Windows.

Förhoppningsvis görs portningen med professionell hand. Ty Jet Set Radio är i mitt tycke ett av 00-talets allra bästa spel. Det var mycket som doftade revanschlystet Sega över det när det släpptes år 2000. Sega hamnade i luven på San Franciscos borgmästare då denne samtidigt drev en antiklotterkampanj. All uppmärksamhet är som bekant god uppmärksamhet.

Jet Set Radio förde ut cel shadingtekniken till massorna. Det var udda, innovativt, snyggt, hade ett underbart soundtrack och stack ut på alla sätt. Men särskilt bra sålde spelet aldrig då Dreamcast blev ett kommersiellt misslyckande.

Nu får fler chansen att fly från den ettrige polischefen och hans arsenal med en sprejburk i högsta hugg.