onsdag 29 augusti 2012

Ny HDTV från Sony


Sony har visat upp sin nya intelligenta HDTV i Japan. Modellen, som finns i 55 och 65 tum, heter HX950 och ska ha så kallad "Intelligent Peak LED"-belysning som slår både gamla Sonymodeller och konkurrenterna på fingrarna.

HX950 har också MotionFlow XR960-teknik för skarpare och smidigare bildkvalitet och en glasskiva utanpå LED-displayen, vilket gör att den inte ser så plastig ut som exempelvis Samsungs LED-apparater. Självfallet stöder TV:n 3D och har dessutom stöd för att strömma film via Sony Entertainment Network (tidigare känt som PlayStation Network).

Pris? 65-tummaren kostar över 8 000 dollar i Japan, eller närmare bestämt 54 000 svenska kronor direkt omräknat (vilket med svenska skatter betyder mer). När den kommer till Europa är ännu oklart.

Återstår att se om modellen kommer i mer moderata storlekar och vad den då kommer att kosta. Sony gör som bekant bra prylar, men de ligger alltid lite högre i pris än konkurrenterna och prioriterar i mitt tycke sällan användarvänlighet. Men visst, HX950 ser ju i alla fall snygg ut.

via Engadget HD