måndag 1 oktober 2012

Nästa Xbox får mest minne?


Nästa generations Xbox, som jag fortfarande vägrar att kalla Xbox 720, kommer att bli en kraftfull maskin. Enligt insiderkällor till Misterxmedia ska Microsoft ha tagit intryck av minneskapaciteten i Nintendos Wii U och beslutat att utöka minnet i sin kommande Xbox ytterligare.

Wii U har ett ramminne på 2gb. Sony uppges sikta på det dubbla medan Microsofts konsol ska ha 6-8gb. Nästa Xbox ska likt den första konsolen vara en PC i konsolskal.

Detta är bara ytterligare rykten i en lång ström. Att Microsoft skulle satsa på så pass mycket mer ramminne än Sony kan verka lite märkligt. Å andra sidan kanske Sony har dragit lärdom av att det inte alls lönade sig att ha den tekniskt fetaste konsolen denna generation. Givet Sonys risiga ekonomi måste de förmodligen spara någonstans när nästa generations PlayStation ska utvecklas.

Priset för nästa Xbox spås hamna på 450 US-dollar. Det skulle kunna betyda runt 4 500 kronor i Sverige då dollarn oftast förvandlas till en tia i dessa sammanhang när alla skatter har räknats in.

Prismässigt kommer den möjligen att ligga lite högt. Men eftersom mycket tyder på att vi framöver kommer att erbjudas att köpa konsoler och tjänster enligt samma abonnemangsmodell som vi i dag handlar våra smarttelefoner på, behöver ett högt pris inte nödvändigtvis verka avskräckande. Vi köper ju faktiskt mobiltelefoner för 5-6 000 kronor. Det svider bara inte så mycket när vi smetar ut den summan över 12 eller 24 månader.

via Gamereactor