onsdag 27 februari 2013

Nyhetssvep

Det sägs att...

... nästa Xbox visas på Xbox Event den 26 april. Microsoft kommer då, olikt Sony, att visa upp själva konsolen.

... Microsoft har träffat en uppgörelse med Electronic Arts om någon sorts exklusivitet till nästa Xbox. Det skulle kunna röra sig om Battlefield 4. Troligast är att det handlar om tidsexklusiviteter, just sådana som Microsoft köpt sig även till Xbox 360. EA kommer nämligen att släppa spel även till PlayStation 4, det vet vi med säkerhet.

... PlayStation 4 kanske inte kommer att stödja alla begagnade spel ändå. Förvirringen ökade ytterligare när Sonys Michael Denny nyligen sade att Sony tycker att frågan är viktig och att "rätt beslut" kommer att fattas, men att han inte kunde ge något besked ännu. Tidigare har Shuhei Yoshida sagt att PlayStation 4 inte kommer att blockera begagnade spel, medan andra källor inom Sony hävdat att det är helt upp till utvecklarna. Fortsättning lär följa...

För övrigt är det nu klart att Nintendo släpper Wii Mini utanför Kanada. Konsolen har strippats på det mesta. Den stöder inte 480p, har ingen utgång för komponentkabel, stöder inte Wi-Fi och går över huvud taget inte att koppla upp. Den spelar heller inte Gamecubespel. Wii Mini släpps i Sverige den 15 mars och kommer att kosta runt tusenlappen. Vem som ska köpa den är mer osäkert.


Kanske borde Nintendo fokusera på Wii U i stället...