tisdag 30 juli 2013

BioShock: Nytt material på gång


Vi har väntat och väntat på DLC till mästerliga BioShock Infinite. Irrational Games har varit tysta, men uppenbarligen inte sysslolösa. Nu har de väldigt plötsligt släppt Clash in the Clouds, en stridsbaserad utforskning av den svävande staden Columbia. Eurogamer recenserar det här.

Men de flesta spelar inte BioShock främst för stridssystemet utan för berättelsen och miljöerna. Då är Burial at Sea desto mer intressant. Här får vi spela som både Booker DeWitt och Elizabeth, huvudpersonerna i Infinite, och minsann återvända till undervattensstaden Rapture!

Ännu mer spännande är att spelet utspelas på nyårsafton 1958, precis innan upproret startar i Rapture. Vi kommer alltså få betrakta staden i all sin glans och se när kriget bryter ut och allt börjar förfalla. Irrationals Ken Levine berättar mer om detta här.

Burial at Sea är den första delen av två. Förhoppningsvis är fokus på berättelsen och miljöerna, inte striderna. Då kan det bli hur bra som helst.

Någon gång senare i år lär vi får stifta bekantskap med den vackra staden på Atlantens botten igen. Tills dess, se trailern.