tisdag 10 december 2013

Xbox One försenas till hösten 2014?

Microsoft lanserade Xbox One i 13 länder den 22 november. Sverige, däremot, var ett av dem som fick nobben. Vi vet fortfarande inte när konsolen kommer hit förutom att Microsoft sagt att den ska släppas "så snart som möjligt" under 2014.

Rykten som kommit Gamereactor till handa säger att det kan bli en lång väntan. Enligt dessa anonyma uppgifter kommer Xbox One inte att lanseras förrän under tredje kvartalet nästa år. Eftersom konsoler aldrig lanseras under sommaren skulle det innebära en lansering i september eller senare. Det är en ovanligt stor försening i dessa dagar när lanseringar brukar ske globalt under en ganska kort tidsrymd.

Själv är jag inte alls intresserad av Xbox One i nuläget. Konsolen är ful, klumpig, dyr, har tydligen ett buggigt OS och än så länge finns heller inga märkvärdiga spel till den. Dessutom är jag inte ett dugg sugen på nya Kinect, som Microsoft vill att vi ska använda för att navigera både konsolen och vår TV med.

Det är svårt att bedöma trovärdigheten i anonyma uppgifter. Men för den som verkligen ser fram emot Microsofts konsol är de förstås lite oroande. Och genom att ge Sonys PlayStation 4 ett så rejält försprång skulle Microsoft verkligen bita sig självt i svansen. PS4 har redan kommit ur startblocken snabbare än Xbox One på alla marknader. Risken att många Xbox 360-spelare inte vill vänta utan i stället går och köper en PS4 växer ju längre Microsoft försenar sin nya konsol.

Försenad?