onsdag 23 april 2014

Japanskt lanseringsdatum för Xbox One


Microsoft har nu spikat det japanska lanseringsdatumet för Xbox One. Den lanseras i öst den 4 september, alltså samma månad som bland annat Sverige får den officiella lanseringen. Ingen lär bry sig.

Det har spekulerats i huruvida Microsoft ens tänkte bry sig om att lansera sin nya konsol i Japan. Efter att såväl Xbox som Xbox 360 misslyckats fullständigt på den japanska marknaden, har många sett föga poäng i ett tredje försök. Microsoft kan inte räkna med några som helst framgångar. Xbox som varumärke är dött i Japan, och det är väldigt svårt att se Xbox One ändra på detta.

Microsoft vet att de har oddsen emot sig, och till skillnad från Xbox 360 har Xbox One utvecklats helt utan den japanska marknaden i åtanke. Xbox One är i första hand en amerikansk produkt för den amerikanska marknaden.

Genom att lansera den i Japan hoppas kanske Microsoft kunna locka lite fler japanska utvecklare än de annars hade gjort. Ty något fotfäste på denna tuffa marknad, där till och med PlayStation 4 har det kämpigt just nu, kan de näppeligen räkna med.