måndag 7 april 2014

Microsoft undersöker 360-emulering

Microsoft undersöker möjligheterna att emulera Xbox 360-spel till Xbox One. Detta enligt företagets Frank Savage, som Polygon pratat med. 

Detta är dock ganska komplicerat eftersom arkitekturen i konsolerna skiljer sig åt. Savage säger att Microsoft ännu inte har tänkt klart hur detta ska lösas. I fjol sade Albert Penello att bakåtkompatibilitet via molnet skulle kräva en väldigt snabb och perfekt internetuppkoppling.

Vi vet alltså inte om det kommer att bli verklighet. Men många skulle onekligen välkomna möjligheten att spela 360-spel på sin Xbox One. Microsoft underskattade förmodligen hur stort det vore när de utvecklade sin nya konsol. Det står nämligen helt klart att de hade kunnat locka fler att gå från Xbox 360 till Xbox One om de erbjudit oss att ta med sig annat än bara vänlistor i bytet.

Hur det än går lär det inte bli fråga om att spela de gamla spelen från skiva utan snarare att få tillgång till dem digitalt. Då skulle Microsoft kunna sälja dem igen och tjäna en del pengar på kuppen.