tisdag 5 augusti 2014

Capcom släpper ny remake av Resident Evil

Resident Evil kom till PlayStation 1995 och satte en ny standard i skräckgenren. Spelet konverterades till Saturn och följdes sedan av en mängd uppföljare till Sonys och Nintendos konsoler.

I takt med att tekniken gjorde nya landvinningar släppte Capcom en remake av originalet till Gamecube 2002. Spelet fick en rejäl utseendemässig makeover som verkligen visade vad som hänt på konsolfronten på sju år.

Nu tycker Capcom att det är dags igen. Senare i år släpper de en remake av Gamecube-spelet. Det blir alltså i praktiken en remake av en remake. Spelet kommer ha snyggare polygonmodeller, bättre strukturer och erbjuda upplösning i 1080p. Lägg därtill 5.1-ljud. Utseendet och ljudet lär vi alltså inte behöva klaga på.

Man kommer även kunna välja om man vill spela i 4:3-format eller i 16:9, och även välja en traditionell eller modernare spelkontroll. Huruvida de låsta kameravinklarna kommer vara valbara framgår inte.

Jag kan tycka att Capcom borde fokusera på en helt ny franchise i stället för att göra ännu en remake av Resident Evil. Det är en tråkigt prioritering. Men det är förstås enkla pengar att tjäna.

Resident Evil HD Remastered släpps till PlayStation 3 och Xbox 360 i år samt till PlayStation 4, Xbox One och PC under 2015. Såvitt känt blir det endast fråga om en digital version.

Originalet från 1995...

...fick sig en rejäl ansiktslyftning till Gamecube.

Skillnaden mellan 2002 och 2014 års version tycks inte himmelsvid.