tisdag 12 augusti 2014

Gamescom: Sony levererade massor av nya spel


Sony slog tillbaka med besked efter Microsofts pressvisning på Gamescom. Inte nog med att de stolt kunde avslöja att PlayStation 4 nu passerat 10 miljoner sålda enheter världen över - de visade upp en rad exklusiva spel som kommer göra det svårt för någon att ignorera PS4 under nästa år.

Destiny, som släpps i september, var ett stort dragplåster. Trots att det även släpps till PS3, Xbox One och Xbox 360. Vi fick förstås även se gameplay från Metal Gear Solid V: Phantom Pain, som vi redan visste ser lovande ut.

The Vanishing of Ethan Carter imponerade. Vi fick en kort men väldigt spännande trailer som visar ett väldigt lovande skräckspel. Ett annat skräckspel är PS4-exklusiva Until Dawn. Upplägget liknar en typisk filmskräckis - åtta vänner träffas i en stuga i skogen. Vad kan väl möjligen gå fel? Ett tredje skräckspel är P.T. (trailer). Kul med nya varumärken i stället för bara fler uppföljare.

Volume från utvecklaren av Thomas was alone såg annorlunda ut. Det utvecklas till både PS4 och PS Vita. Sony påminde oss med en trailer om att det försenade Driveclub är på gång. Spelet ser ut att bli väntan värt.

Rime släpps under 2015.

En trailer av det förtjusande Rime värmde, och även The Tomorrow Children såg fint ut. Båda är exklusiva till Sonys konsol, men än vet vi inte när de släpps och om de kommer i fysisk utgåva.

PlayStation TV har funnits länge i Japan. Den 14 november släpps tillbehöret i Europa till priset 99 euro. Sony berättade också att en kommande uppdatering kommer göra uppladdningar till YouTube möjliga samt pratade lite kort om Shareplay, en social funktion som fungerar som en virtuell soffa. Man kan bjuda in en vän som är online till co-op även om personen själv inte har spelet. En minst sagt spännande funktion (läs mer om Shareplay här).

Och så skrällen: Tearaway portas till PS4! Tearaway Unfolded släpps under 2015 och trots att jag spelat det till PS Vita kan jag knappt bärga mig. Kanske får vi äntligen se en vettig användning av den tryckkänsliga plattan på DS4-kontrollen.

Michel Ancels nya överlevnadsprojekt Wild rundade av en nära på mästerligt vass pressvisning som slog Sonys E3-konferens på fingrarna. Alla PS4-ägare har massor att se fram emot, och 2015 ser ut att bli ett riktigt bra år.

Tearaway kommer i en specialanpassad version till PS4.