måndag 6 juli 2015

Shenmue III mot nya höjder


Shenmue III har passerat 4,3 miljoner dollar på Kickstarter. En fysisk PS4-utgåva har lagts till på 60 dollar-nivån. Och en skola i kinesiska Guangxi-provinsen som ingår i VET-programmet (Voulunteer English Teacher) har donerat 20 000 dollar. Mannen bakom detta är förstås ett stort Shenmue-fan.

Detta är otroligt. Skolan har inte mycket pengar, förklarar en av de utländska engelsklärarna. Men de tror att det är ett bra sätt att få uppmärksamhet till skolan. För 10 000 dollar får de nämligen en middag med Yu Suzuki själv och kanske, kanske kan skolan få en liten plats i det färdiga spelet. Shenmue III kommer ju utspelas på den kinesiska landsbygden.

Kampanjen för Shenmue III har präglats av annonsörerna Awesome Japans inte alltför awesome insats. Men de har skärpt till sig på sistone, lagt till nya mål, kommunicerat bättre med fansen och det tycks ha hjälpt.

Det är ganska fantastiskt att se hur många som aldrig har spelat Shenmue när det begav sig donerar pengar.

Det görs en film om Shenmue också. Den påbörjades innan Shenmue III offentliggjordes, men i teasern nedan syns även glimtar från utannonseringen. Ser ut att bli riktigt sevärd.