måndag 31 augusti 2015

Microsoft utannonserar ny Xbox One


En mindre Xbox One har vi inte fått se än. Men det hindrar inte Microsoft från att släppa nya modeller med samma design som lanseringsmodellen.

Microsoft har nu även utannonserat en ny Xbox One-modell med 1TB SSHD (Solid State Hybrid Drive). Konsolen är i matt svart. På E3 visade Microsoft upp en ny handkontroll: Elite Wireless Controller. Denna ingår i det paketet med den nya konsolen.

Handkontrollen är tyngre, byggd i mer slitstarkt material och har flyttbara knappar. 1500 riksdaler är saftigt för en handkontroll, men den är ett typexempel på den intressanta utveckling som Microsoft genomgått på bara två år - från full satsning på casualleksaken Kinect till en specialutvecklad handkontroll för den professionelle spelaren som sliter ut den vanliga handkontrollen. Det är ett tydligt skifte.

För att ytterligare jämföra med Kinect kostar denna nya modell exakt lika mycket som lanseringsmodellen av Xbox One med Kinect kostade - 499 dollar. Det lär betyda 4 995 kr i Sverige. Snacka om att den som köper denna modell får mer för pengarna än den som köpte lanseringskonsolen.

Elite-paketet släpps i november i USA.

Uppdatering: Om vi ska tro Webhallen släpps paketet den 15 oktober i Sverige. Priset? 4 999 kr.