fredag 25 september 2015

Bantat Call of Duty till de gamla konsolerna


Xbox 360 fyller tio år i november, PlayStation 3 är bara ett år yngre. Det kan tyckas lite förvånande att det fortfarande släpps en hel del multiformatsspel till dessa gamla konsoler när Xbox One och PlayStation 4 snart har funnits ute i två år och står för lejonparten av försäljningen av nya releaser.

Ändå är Call of Duty: Black Ops III på väg till Sonys och Microsofts gamla plattformar. Men det är inga jämbördiga versioner som släpps.

Treyarch och Activision har bekräftat att kampanjläget inte kommer finnas tillgängligt till de äldre konsolerna. Alltså är det bara multiplayer- och zombie-läget som ingår om du köper spelet till PS3 och Xbox 360.

Nu är det visserligen så att många spelar Call of Duty främst för multiplayer, och då är det väl helt OK att betala fullt pris. Men för alla som tar för givet att kampanjen ska ingå och ännu inte har uppgraderat till Xbox One eller PS4, är det alltså viktigt att veta vad det är man köper.

Detta kan även ses som ett tecken på att även de stora multiformatsutvecklarna har börjat nedprioritera de äldre konsolerna. Frågan är således om nästa års Call of Duty kommer släppas till PS3 och Xbox 360. Tillåt mig tvivla.