fredag 18 september 2015

Insamlingen till Shenmue III fortsätter


När Kickstarterkampanjen för Shenmue III drog igång i juni efterfrågade många ett PayPal-alternativ. Utvecklarna Ys Net verkade oförberedda på frågan och i månader har nu svaret blivit att det arbetas på det.

I går offentliggjordes att insamlingen fortsätter genom PayPayl Slacker Backer, som kommer att hålla på året ut. Detta ger den som missat möjligheten att donera via Kickstarter chansen att göra det nu men också fans som redan donerat att donera lite till. Ett antal belöningar kommer finnas kvar, och eftersom spelet redan är finansierat via Kickstarter kommer alla pengar som hädanefter inkommer att gå till att göra spelet större och mer innehållsrikt. Alla streatch goals finns kvar.

Kickstarterkampanjen för Shenmue III var fantastisk. Såväl en miljon som två miljoner dollar nåddes på rekordtid, och i slutändan slogs rekord med 6,33 miljoner insamlade dollar. Yu Suzuki har satt stretch goals fram till 11 miljoner dollar.

Det ska bli väldigt intressant att se hur stort intresset för denna andra insamling blir. De flesta trogna fans har redan donerat, och många av dem en hel del (undertecknad inkluderad). Men alla pengar som inkommer är förstås välkomna. Detta är ingen desperat jakt på pengar. Detta är ett sätt att ge fansen det bästa Shenmue de kan få.

Shenmue III ska släppas till PC och PS4 innan 2017 års utgång.