onsdag 16 september 2015

Sony smygstartade TGS


Sony smygstartade i går spelmässan Tokyo Game Show genom att utannonsera spel, namnge Project Morpheus och sänka priset på PlayStation 4.

Capcom har utannonserat Resident Evil: Umbrella Corps till PS4 och PC. Det är en tredjepersonsshooter och släpps digitalt i början av 2016. Därtill har utvecklingen av Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (smaka på den titeln) påbörjats. Spelet ska släppas under 2016 (trailer).

Det hyllade PS Vita-spelet Gravity Rush kommer till PS4 den 10 december i Japan under namnet Gravity Daze. Gravity Daze 2 planeras till nästa år. Den första expansionen till Bloodborne är på ingång. The Old Hunters släpps den 24 november. Spelet har för övrigt passerat 2 miljoner sålda ex.


Även om det släpps några PS Vita-spel framöver är det tydligt att Sony har övergett sin bärbara enhet. Alltfler PS Vita-spel återuppstår nu på PS4. Gravity Rush är bara ett exempel i mängden. Förra veckan släpptes Tearaway, ett av de allra bästa spelen till PS Vita, på PS4.

Sega bekräftade att de släpper en remake av Yakuza till PS4 och PS3. Spelet ska bli tillgängligt i Japan i januari. Därtill blev det offentligt att Yakuza 6 släpps till PS4 under hösten 2016. Nästa år kommer onekligen att bli glödhett för alla PS4-ägare.

Priset på PS4 sänks - i Japan. Den blir 500 kr billigare, vilket förhoppningsvis tillsammans med en del nya spel väcker japanernas intresse för konsolen på allvar. Någon prissänkning i väst är ännu inte annonserad, men det är inte omöjligt att den kommer inför julhandeln. Sony har snart hållit fast vid lanseringspriset i två år, vilket är en ansenlig tid för en konsol som kostar 399 dollar/euro.