onsdag 23 september 2015

Naughty Dog började spåna på The Last of Us 2


The Last of Us till PlayStation 3 är ett av den förra generationens bästa spel. Förmodligen det allra bästa. Spelet har sålt bra och även fått en remaster till PlayStation 4, som även det har sålt bra. En uppföljare torde vara given.

Men Naughty Dog har ännu inte bekräftat att en sådan är i görningen. Däremot har Neil Druckmann berättat för Gamesradar att de spånade på The Last of Us 2 beträffande karaktärer och om Ellie och Joel skulle återvända. Det fanns till och med idéer om att göra ett sci-fi- eller fantasyspel.

Naughty Dog hade börjat processen att gallra ut idéer när de fick frågan om de ville göra Uncharted 4. På den vägen är det. Uncharted 4 ska släppas den 18 mars nästa år, och efter det kommer utvecklarna enligt Druckmann behöva några månader på sig innan arbetet med en eventuell uppföljare till 2013 års bästa spel kan påbörjas.

Jag gillar inställningen. The Last of Us har sålt väldigt bra - både till PS3 och PS4. Det är hyllat och älskat, och alla har tagit för givet att en uppföljare ska komma. Naughty Dog vill emellertid göra något bra, något nytt. Det är sympatiskt att de inte omedelbart fick dollartecken i ögonen och kastade sig in i att skyndsamt snickra ihop en uppföljare.

Så har Naughty Dog nog aldrig fungerat, och det hedrar dem. Ge dem den tid de behöver.