onsdag 5 augusti 2009

PS3 Slim allt verkligare?


Releasen av PS3 Slim närmar sig. I alla fall om man ska tro de allt intensivare rykten som sprids om den konsol som Sony hittills har vägrat att bekräfta existensen av.

Flera konkreta faktorer pekar mot en ny PlayStation 3-konsol. Sony har beställt tillräckligt med komponentet för att fördubbla produktionen av sin maskin. Det rapporteras också att 7-Eleven-butiker i Japan (som faktiskt säljer spel) har beordrats av Sony att sluta köpa in PlayStation 3-konsoler. Något som inte heller går att bekräfta.

Och mitt i alltihop dyker en PS3 Slim upp på Amazon.de. Kotaku vederlägger äktheten i både bilden och texten och när denna bloggpost skrivs tas bilden och texten om en "PlayStation 3 Konsole slim" bort. Är vi tillbaka på ruta ett då? Kanske inte riktigt ändå.

Brittiska Telegraph rapporterar nämligen att de fått information som säger att Sony kommer att utannonsera PS3 Slim vid Gamescom-mässan i Tyskland senare i augusti. Slim-versionen ska enligt ryktet kosta runt 260 pund. Det är cirka 3 200 kronor. Visserligen en prissänkning, men är den stor nog? En 80GB PlayStation 3 går att få tag i för runt 3 800 kronor i Sverige i dag. Ibland billigare.

Bilden på PS3 Slim på den tyska Amazon-sajten tycks vara en anka (men vilken spridning den fick!). Att produkter dyker upp på nätsajter innan de finns till är dock inte helt ovanligt. Webhallen erbjöd sina kunder att förboka Shenmue III för flera år sedan, ett spel som troligen aldrig kommer att se dagens ljus. Och Amazon gjorde lika med Duke Nukem Forever. Låt oss hoppas att PS3 Slim är på väg och att vi får se den i butik i höst.