fredag 24 februari 2012

Jet Set Radio släpps digitalt

Xbox Live och PlayStation Network är inte bara plattformar för utvecklare att nå ut med nya spel till oss digitalt, de är också utmärkta tjänster för att tillgängliggöra gamla spel för nya spelare - och för oss som redan har spelat dem men vill uppleva dem igen.

Sega har släppt en rad klassiker digitalt, en ny trailer visar att näst på tur står en Dreamcastklassiker som ingen får missa: det galna graffitispelet Jet Set Radio. Spelet är ett av ganska få till Dreamcast som fortfarande håller väldigt bra och det förde också cel shading-grafiken in i rampljuset.

En uppföljare, Jet Set Radio Future, släpptes senare till Xbox, men förutom snyggare grafik var det sämre på samtliga punkter. Originalet förblir en Dreamcastfavorit för mig. Jet Set Radio är värt att uppleva för musikens skull allena, men fångas du inte av spelets charm är du en trist människa.

Även om det står i spelhyllan lär jag ladda ned det när det släpps till Xbox Live Arcade. Det har visat sig vara alldeles för bökigt att plocka fram Dreamcasten och alla sladdar och leta upp rätt minneskort varje gång jag vill spela något av konsolens klassiska spel. Ju fler som släpps digitalt, desto bättre.