onsdag 29 februari 2012

Ny Xbox visad för utvecklare?

Nästa generations Xbox har under en tid gått under namnet Durango (månne en avlägsen släkting till Loranga?) i ryktessvängen. Ryktet fick lite mer substans när Cryteks Sean Tracy twittrade att han just sett maskinen på en demonstration i London. Tweeten togs snabbt bort, men som bekant försvinner inget om det en gång funnits på nätet. Nyheten var ute.

Durango är förstås ett arbetsnamn på konsolen, vilket namn Microsoft bestämmer sig för återstår att se. Att en person på en så stor utvecklare som Crytek säger sig ha fått se en demonstration av maskinen tyder på att något är på gång. Microsoft kommer förstås att fortsätta tiga, men påståenden av detta slag går inte att tiga ihjäl hur länge som helst. Det är bara en tidsfråga innan Microsoft tvingas göra något slags uttalande. E3 i juni vore ett lämpligt tillfälle för detta.

2012 är året för Halo 4, ett spel som för övrigt redan höjts till skyarna av Bungies Alex Seropian, men det behöver inte hindra Microsoft från att åtminstone ge alla en liten teaser om nästa Xbox som avslutning på sin föreställning på E3. Något verkar ju i alla fall vara i görningen.