tisdag 6 augusti 2013

Sony lanserar PS4+PS Vita-bundle?

Sonys PS Vita går trögt. Den pulvriseras av Nintendo 3DS på alla marknader och inte ens Sony själva har förmått stödja sitt eget format med så mycket mer än pliktskyldiga utgåvor av spel som redan kan spelas på PlayStation 3.

Det är tråkigt, PS Vita är ett fantastiskt stycke hårdvara. Men spelbristen är uppenbar, och Sony har inte lyckats attrahera konsumenter till formatet.

Sony har talat sig varma för PS Vitans framtid som ett tillbehör till PlayStation 4. Inte så förvånande då, kanske, att ryktet om en planerad bundle med de båda konsolerna dyker upp. Paketet ska kosta 100 dollar extra och finnas tillgängligt innan nyår. I alla fall om vi får tro Inside Gaming Daily.

Hur troligt är detta rykte? Det finns en klar logik i det, om du frågar mig. Sony måste göra någonting för att få folk att köpa PS Vita. En bundle vore ett sätt att 1) kränga konsoler och därmed öka antalet PS Vita-ägare där ute och 2) göra det mer intressant med funktioner som knyter samman PS Vita och PS4, exempelvis via remote play.

PS Vita kostar i dag 250 dollar och PS4 kommer att kosta 400 dollar. Ett paket för 500 dollar skulle alltså vara oerhört fördelaktigt. Låt oss hoppas att Sony bekräftar detta, om inte tidigare så på Gamescom.



Enligt ryktet skulle dessa kosta 5000 kr. Såld!