torsdag 9 april 2015

Rykte: Uncharted Trilogy till PS4


Uncharted 4 är som tidigare meddelat uppskjutet till 2016. Därmed har Sony ett stort hål att fylla i höst.

Ända sedan PlayStation 4 släpptes har jag hoppats att Sony ska släppa de tre Uncharted-spelen till PS4. Många fans har hållit tummarna för samma sak.

Nu har åtminstone ett rykte om saken dykt upp. En fransk sajt har listat Uncharted The Remastered Trilogy och satt datumet den 30 september.

Mot detta talar att omslaget ser fejkat ut och att det är osannolikt att Sony redan nu skulle ha ett lanseringsdatum klart till återförsäljarna när en trolig utannonsering är planerad till E3 om två månader.

Dessutom betyder listade spel hos återförsäljare inte ett dugg - hos Webhallen har man kunnat förboka Shenmue III och i dag är det möjligt att lägga in en förbokning på BioShock till PS Vita (ett spel som officiellt inte är under utveckling).

Ändå hoppas jag att det ligger någon sanning i detta. Det skulle vara ganska logiskt att släppa en samling med de tre PS3-spelen, antingen i befintligt skick eller ännu hellre i en remaster-version. Samlingar av detta slag kan aldrig ersätta ett helt nytt spel, men det skulle ändå glädja fansen och stilla vår abstinens efter Uncharted 4.

Den stora vinsten med en samlingsutgåva till PS4 vore att alla vi som älskar Uncharted slipper släpa fram vår PS3 varje gång lusten faller på.