onsdag 15 april 2015

Blir det någon Xbox One Slim eller?


Xbox One är den överlägset största konsolen på marknaden. Den är till och med stor för att komma från Microsoft. Så frågan är om Microsoft kommer utannonsera en ny, mindre Xbox One på årets E3-mässa.

Jag har kommit att anta det, och det finns goda skäl till varför. Xbox One utvecklades med Kinect i åtanke. I början var det faktiskt tänkt att konsolen inte ens skulle fungera om inte Kinect var ikopplad.

I dag är situationen en annan. Microsoft har plockat bort Kinect ur paketet är tillverkar den förmodligen inte längre eftersom de lär sitta på ett enormt lager av Kinect-kameror. Xbox One behöver inte Kinect längre. Genom att lansera en ny modell kan Microsoft spara pengar och definitivt lägga Kinect bakom sig.

Samtidigt brukar konsoler släppas i mindre modeller allt eftersom. Så skedde med PlayStation 3 och Xbox 360, även om den sistnämnda inte krympte jättemycket för varje gång (Sony är skickligare på detta än Microsoft).

Slutligen är Xbox One stor, ful och otymplig. Den väcker inget ha-begär i butik. Så ja, jag räknar med att Microsoft visar upp en ny mindre modell på E3 i år. Allt annat vore en stor besvikelse. Och tämligen obegripligt.