torsdag 24 mars 2016

Nya läckor visar trolig NX-kontroll

Nya bilder har dykt upp på vad som uppges vara handkontrollen till Nintendos nästa spelkonsol. De är väldigt lika en bild som nyligen dök upp men som ifrågasattes av många.

Det är ett slags ögonformad handkontroll som till stor del består av en, får vi förmoda, tryckkänslig skärm. Inga knappar syns, men vi har inte sett något av baksidan än.

Det är förstås alltid svårt att veta vad som är äkta och fake. Men alltmer tyder på att detta faktiskt är en prototyp av den handkontroll som Nintendo förväntar sig att vi ska spela deras kommande spel på. Särskilt skön att hålla ser den inte ut att vara, men det kan förstås vara en tidig prototyp.

Vi ska minnas att allt läcker nuförtiden. Inte ens annars så hemlighetsfulla Apple lyckas hålla tätt inför varje ny Iphone.

En annan sak som indikerar att bilderna faktiskt är äkta, är att kontrollen på flera områden överensstämmer med patent som Nintendo har ansökt om. På ovansidan sitter exempelvis scrollhjul, liknande dem på en datormus.

Spänd. Och förvirrad. Så kan man nog beskriva mångas känslor gällande NX just nu. Vi har inte sett själva konsolen än, och just där brukar vi faktiskt inte så ofta få läckor. Det är därför troligt att Nintendo kanske kan hålla oss på halster till E3-mässan i juni då NX ska visas upp.

När den ska släppas i handeln är en annan fråga. Men alltfler tror förstås på november. I år, alltså.

Uppdatering: Det visar sig att allt är fejk. Den här filmen visar hur den första kontrollen skapades (och den såg konstig ut, det medges). Nedanstående handkontroll har skapats av en annan person i en 3D-skrivare.

Kreativt i vilket fall. Och det har säkert lett till många skratt hos Nintendo under de senaste dagarna.


Alltmer tyder på att bilderna är äkta.