torsdag 17 mars 2016

Vad hände med Rime?


Rime visades först upp sommaren 2013 och sedan igen på Gamescom hösten 2014. Den senaste trailern visar både förrenderat material och gameplay. Trodde vi. Men sedan dess har vi inte hört ett pip om spelet. Det har känts som att något inte stämmer.

Sony uppges nu har begärt tillbaka utvecklingsverktygen från Tequila Works och strypt finansieringen. Rime finns nämligen inte, enligt uppgifter som publicerats på NeoGAF. Allt vi fick se då var förrenderat, och sedan dess har mycket lite hänt sedan dess. Sony ledsnade på att utvecklarna inte levererade.

Tequila Works har skaffat rättigheterna till spelet nu, och Sony ska inte längre vara inblandade. Vilket förmodligen betyder att Rime, om och när det blir färdigt, inte lär släppas till PlayStation 4. Åtminstone inte exklusivt.

Detta är möjligen goda nyheter för Xbox One- och PC-ägare. Men det förutsätter ju att spelet blir färdigt. Om uppgifterna stämmer att spelutvecklingen helt gått i stå, bådar det inte gott alls. Sådana här historier brukar inte sluta väl.

Det vore onekligen synd på ett spännande spelkoncept om Rime aldrig blev färdigställt.