tisdag 6 maj 2008

Terminator 4 för barn?


Det har gått utför sedan Terminator 2: Judgment Day. Kanske var filmen för bra för sitt eget bästa. Terminator 3: Rise of the Machines var en bra film, men nådde inte alls magin i James Camerons uppföljare. Sedan dess har det spekulerats fram och tillbaka om vad som ska hända med framtida uppföljare och serier. Nu visas Terminator: The Sarah Connor Chronicles i TV3, en serie som är ännu ett sätt att mjölka ur Terminator-franchisen.

Vad värre är: Variety har avslöjat att den fjärde Terminator-filmen, Terminator Salvation: The Future Begins (vad fan är det för titel, förresten?), kommer att ha en PG13-rating vilket i Sverige innebär att 7-åringar får se filmen i målsmans sällskap. Adam Sandler-nivå, typ. Risken är stor att det blir Transformers-nivå på det hela, dvs. tora fåniga klunsar som gör saker tillsammans. Lita i alla fall på att det kommer att finnas actionfigurer redo till filmens premiär.

Det enda positiva som går att hitta just nu är att Christian Bale gör rollen som John Connor. Men det kanske inte hjälper. Den 29 maj 2009 har filmen svensk premiär.