tisdag 7 juni 2011

E3: Microsoft visade Halo 4

Microsoft var först ut i år med sin presskonferens i går kväll, svensk tid. Redan innan hade uppgiften om Halo 4 smugits ut på Xbox.com. Mjukvarujätten avslutade sin presskonferens med en kort trailer för spelet och jubel hördes i salen. Spelet ska bli en början på en ny trilogi, denna gång utvecklad av 343 Industries sedan Bungie lämnat Halo bakom sig, och släppas lagom till julhandeln 2012. Lagom till tioårsjubileet av Halo i höst kommer även en HD-version av Halo: Combat Evolved att släppas.

I övrigt fick vi bland annat se spelbara versioner av Call of Duty: Modern Warfare 3, Gears of War 3, Forza Motorsport 4, Fable: The Journey, ett nytt Kinect Sports, Dance Central 2 och Kinect Star Wars. Microsoft fokuserade mycket på att utveckla redan existerande tjänster och satsade föga förvånande väldigt mycket på Kinect. Även Mass Effect 3 kommer att ha stöd för Kinect genom röstigenkänning. Detta demonstrerades genom att spelaren kunde välja dialog genom att själv prata samt skrika order till sina medkombattanter. Känslan är att utvecklarna fortfarande bara skrapar på ytan för vad som går att göra med Kinect.

Sammanfattningsvis var det en tämligen stabil konferens av Microsoft utan något som överraskande särskilt mycket. De fortsätter att satsa på Kinect och vidareutveckla dess användningsområden samtidigt som Xbox 360 mer och mer förvandlas till hemmets underhållningscentral med Facebook, Netflix, Twitter, YouTube och mycket annat.

Se Microsofts presskonferens här.