fredag 4 november 2011

Nytt Alan Wake blir digitalt

Sedan tidigare har de finska utvecklarna Remedy berättat att de arbetar på ett nytt Alan Wake. Det är nu bekräftat att spelet kommer att visas på Video Game Awards. Men alla fans som hållit tummarna för en regelrätt uppföljare till det mörka äventyret i Bright Falls kan sansa sig en aning. Remedys nya spel kommer endast att vara tillgängligt på Xbox Live och är inte en uppföljare.

Bilden ovan indikerar att spelet heter Alan Wake's Night Springs (Night Springs är den TV-serie som följer spelaren via spelets alla TV-apparater). Kanske rör det sig om ett annat perspektiv på historien, kanske ett slags prequel, kanske något som helt och hållet utgår från Night Springs.

Visst vore det roligare med en riktig uppföljare till Alan Wakes mardröm. Men att Remedy i alla fall satsar på en nedladdningsbar spin-off, eller hur det nya spelet nu ska beskrivas, är åtminstone lite uppmuntrande. De nedladdningsbara delarna The Signal och The Writer sålde bra på Xbox Live. Om även detta säljer bra kan det betyda att vi får se mer Alan Wake i framtiden. Remedy har skapat miljöer och en berättelse som kan användas och utvecklas i ytterligare ett eller två stora äventyr.

Vi ska bära i minnet att endast en del av Remedys team arbetat med det nya spelet. Huruvida detta betyder att resten av teamet arbetar på Alan Wake 2 ska förstås vara osagt, men drömma kan man ju alltid.