tisdag 15 oktober 2013

Watch Dogs försenas


Så kom då uppgifterna som allt fler börjat misstänka skulle komma. Ubisoft försenar det efterlängtade Watch Dogs till nästa år.

Watch Dogs skulle ha släppts den 22 november till PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 och Wii U. Nu skjuts det fram till våren 2014.

Det är ett ledsamt besked, särskilt för Wii U-ägarna och alla som planerat att köpa PlayStation 4. Sony har en väldigt intressant konsol på gång men saknar en vass line up. Watch Dogs är egentligen det enda spel som jag är riktigt intresserad av.

När det nu faller bort återstår endast ointressanta eller i bästa fall halvintressanta titlar som Battlefield 4, ännu ett Assassin's Creed och ett Killzone som inte ser särskilt märkvärdigt ut alls. Och Knack är bara att glömma.

Det finns inget spel som ger den där måste ha-känslan. Sony kommer att sälja så många PS4 de kan producera ändå. Men om jag nu blir en av de lyckliga som lyckas få en PS4 på lanseringsdagen är frågan vad i hela friden jag ska spela.

Orsak till förseningen? Säkert flera. Dels släpper Ubisoft Assassin's Creed IV: Black Flag i höst, vilket vänder sig till samma spelare. Dels har Watch Dogs inte sett så där jätteimponerande ut de senaste gångerna det visats upp. Det är således möjligt att spelet verkligen är i behov av en rejäl finputsning innan det släpps.