fredag 11 oktober 2013

Bundles! Bundles! Bundles!

Nintendo har nu bekräftat att de släpper tre Wii U-bundlar inför julhandeln i Europa.

Den första är en premiumkonsol (svart 32 GB) med New Super Mario Bros. U och New Super Luigi U. Den andra är en basickonsol (vit 8GB) med kommande Wii Party U, Nintendoland och en Wii Remote Plus-kontroll. Och den tredje är en basickonsol med Just Dance 2014 och Nintendoland. Jag tror att Nintendo hade ökat sina chanser om de bundlat med kommande Super Mario 3D World, men dessa tre paket är inte fy skam.
Priset på samtliga tre paket har satts till 250 pund av återförsäljare (Nintendo sätter inga riktpriser i Europa), vilket lär betyda 2500 kr i Sverige. Ett riktigt attraktivt pris med tanke på att en premiumkonsol i dag kostar 3690 kr. De börjar dyka upp i november.


Sony lanserar som bekant PlayStation 4 i november. Konsolen kostar 3800 kr, men i Frankrike och Storbritannien har det också dykt upp bundles med Killzone: Shadow Fall respektive Watch Dogs. Och en megabundle med Killzone: Shadow Fall, PlayStation Camera och en extra handkontroll.

Priset för det stora paketet landar på 439 pund i Storbritannien, bara 10 pund mer än en Xbox One. Vi vet inget om huruvida detta paket letar sig till Sverige, men britter som köar för en PS4 har erbjudits att byta upp sig till detta paket om de önskar. Förhoppningsvis erbjuds vi samma sak.

Slutligen Microsoft. Den som förbokar en Xbox One får FIFA 14 med på köpet, vilket väl får sägas vara den minst attraktiva bundlen. Men då får man å andra sidan Kinect i paketet.

Därmed vet vi vad alla tre aktörer har att erbjuda. Nu är det bara att spara. Och välja.