lördag 12 oktober 2013

Familjetrippen - kul men förutsägbar


Komedin Familjetrippen (We're the Millers) har ett kul upplägg. Fyra personer  en knarklangare, en strippa, en hemlös tjej och en ung kille vars mamma "gick ut och tog en drink - förra veckan" åker tillsammans som en familj till Mexiko för att utföra ett uppdrag som ska göra knarklangaren (Jason Sudeikis) skuldfri.

Vi känner igen det - omaka människor tvingas samarbeta för att uppnå ett gemensamt mål. Det är lättsamt och välspelat för det mesta. Men att casta Jennifer Aniston som strippa var ingen strålande idé. Hon passar inte alls in i den rollen. Då är sonen Kenny i "familjen", spelad av Will Poulter, desto bättre. Honom lär vi få se mer av i framtiden.

Familjetrippen bjuder på en del rolig dialog (ungefär hälften av den finns i trailern). Men den är tyvärr full av ologiska vändningar och luckor som gör att det går att misstänka att manuset räckte ungefär halvvägs och fick snickras och klistras på för att nå i mål.

Resultatet blir därefter. I slutändan faller bitarna på plats alldeles för lätt och som tittare ser man på lång väg vartåt det barkar. Det är trist för en film som faktiskt hade ett lite annorlunda upplägg i början och mellan varven är riktigt rolig.

Om man inte ser upp kan man hamna i sällskap med 
en helyllefamilj som inte svär men gärna diskuterar underlivsfrågor.