onsdag 5 februari 2014

Njut av Philip Seymour Hoffman


Philip Seymour Hoffmans död tog hårt. Han var en av favoritskådisarna i Hollywood för mig personligen - och för många andra. Det är talande att de flesta av de filmer han medverkar i nu är slutsålda hos Discshop.

Ty Philip Seymour Hoffman hann med väldigt mycket, trots att han var mitt uppe i en stigande karriär. Och bredden i hans skådespeleri imponerar. Han var lika genial som självupptagen slusk i (den i övrigt medelmåttiga) ...och så kom Polly och spelmissbrukare i Owning Mahowny som storskurk i Mission: Impossible III och sexbrottsmisstänkt präst i Tvivel.

Hoffman har verkligen inte placerats i ett fack utan gjort vitt skilda rolltolkningar. Det är inte så vanligt i dag när många skådespelare tenderar att göra ungefär samma roller om och om igen.

Det finns kort sagt många väldigt bra filmer om man vill njuta av Philip Seymour Hoffmans skådespelartalang. Inte sällan lyfte han på egen hand annars mediokra filmer. Det var för rollen som Truman Capote som Hoffman fick sin efterlängtade Oscar, men om han fortsatt sin karriär hade Oscarsnomineringarna sannolikt fortsatt att trilla in.

Två kommande filmer detta år med Hoffman i en av huvudrollerna ser spännande ut - God's Pocket och A Most Wanted man (se trailer här). Hans sista roll blev som Plutarch Heavensbee i den senaste delen av Hungerspelen.