måndag 10 februari 2014

Ubisoft försenar Watch Dogs till Wii U


Vi har hört rykten om att Watch Dogs skulle ha blivit nedlagt till Nintendos kriskonsol Wii U. Ubisoft ville inte dementera dem, men ursprungskällan visade sig senare ha missförstått en återförsäljare. Spelet står fortfarande kvar på Ubisofts utgivningslista.

Nu har utvecklarna själva kommenterat saken. Till Videogamer säger Ubisoft:
"We made the difficult decision to further delay the release of Watch Dogs on Wii U to focus the team's resources where they could have the broadest possible benefit for both our costumers and Ubisoft."
Kort sagt: de ser till att få spelet klart till de mer populära plattformarna först eftersom det är där det finns pengar att hämta.

Förseningen handlar inte om att finputsa Wii U-versionen eller förse den med extra material som specifikt utnyttjar Gamepaden. Nej, Ubisoft nedprioriterar bara Nintendos konsol eftersom de redan på förhand vet att spelet inte kommer att sälja särskilt bra till Wii U.

Om detta i slutändan innebär att Wii U-versionen helt läggs ned kan vi bara spekulera om. Men vi ska minnas att Ubisoft så sent som för ett år sedan valde att försena Rayman Legends (och göra det till en multiplattformstitel) efter att de granskat försäljningssiffrorna till Wii U.

Det mest troliga är att Wii U-versionen kommer - men att den släpps en månad eller längre efter övriga versioner. Till övriga konsoler ska Watch Dogs släpps någon gång mellan april och juni, hävdar Ubisoft.