måndag 24 februari 2014

Priset sänks på Xbox One

Microsoft sänker priset på Xbox One i Storbritannien. Den är måttlig - från 429 till 399 pund - och innebär att PlayStation 4 fortfarande är billigare. Men i paketet ingår även en av årets största exklusiva releaser till konsolen, Titanfall.

Enligt Microsoft har prissänkningen "inte nödvändigtvis" med försäljningen att göra. Men faktum är att även om Xbox One har fått en bra start, har den hamnat i skuggan av PlayStation 4 i både USA och Europa.

Xbox 360 var betydligt starkare än PlayStation 3 i Storbritannien - nu tycks rollerna plötsligt omvända. Microsoft inser faran och sänker priset i samband med ett efterlängtat spel. Det är helt rätt strategi.

Om det räcker är förstås en annan femma. Mest noterbart är att Microsoft pratat väldigt lite om Kinect sedan konsolen lanserades. Det var ju just Kinect som skulle vara den stora skillnaden mellan Sonys och Microsofts konsoler.

Prissänkningen offentliggjordes ungefär samtidigt som Microsofts öppet erkände att vissa saker inte har fungerat som väntat på Xbox One och att de "lär sig" och söker förbättra upplevelsen med konsolen. Jag antar att vi ska se detta som Microsofts version av Nintendos "please understand".

Xbox One saknar fortfarande ett svenskt lanseringsdatum och således även en officiell prislapp.