torsdag 29 maj 2014

Inget Quantum Break på E3

Remedys Quantum Break är ett av få intressanta spel som utannonserats till den nya generationens konsoler. Det utvecklas exklusivt till Xbox One.

Efter spel som Max Payne och Alan Wake vet vi vad den finska studion går för. Vi har därför skäl att vara lite smått upphetsade över vad Quantum Break kommer att erbjuda. Men av det vi fått se hittills, vilket inte är mycket, finns inte så mycket att upphetsas av. Att spelet också ska kopplas till en TV-serie (oklart exakt hur) gjorde många lite fundersamma.

Remedy säger nu att de inte kommer visa något gameplay från Quantum Break på E3. Nyligen fick vi veta att spelet gått in i "full produktion", vilket förvånade många eftersom vi fick se en trailer av spelet för ett år sedan. Om detta betyder att utvecklingen dragits med bekymmer förtäljer inte historien.

I stället för att visa upp Quantum Break på E3 kommer Remedy att göra det på Gamescom i augusti. Spelet ska släppas någon gång under 2015, men jag skulle inte bli jätteförvånad om Remedy tvingas skjuta på releasen ytterligare. Alan Wake utannonserades 2005 och släpptes först fem år senare. Remedy är inte kända för att släppa hafsverk.

Just den här bilden ger en känsla av Alan Wake.
Men Quantum Break har inget med denna skräckis att göra.