tisdag 20 maj 2014

Schemat för E3


E3-mässan, årets största spelhändelse, närmar sig med stormsteg.

I fjol visade Sony upp PlayStation 4, Microsoft gav oss en hel del spel till Xbox One men blev mest hågkomna för att ha blivit tillintetgjorda av Sony medan Nintendo skippade konferensformatet och höll en Nintendo Direct innan de bjöd in pressen till sin monter.

I år får vi ingen ny hårdvara (såvitt vi vet), men i övrigt är det mesta sig likt. Microsoft har sagt att de kommer att fokusera på spelen i år igen. Mindre prat, fler spel. Sonys planer vet vi inte så mycket om, men förohppningsvis har de samma fokus. Och Nintendo skippar åter igen presskonferensen till förmån för en Nintendo Direct. Räkna med att få se de första bilderna från det kommande Legend of Zelda.

Eftersom mässan går av stapeln i Los Angeles ställer tidsskillnaden till det för oss svenskar. De stora bjässarna följer samma schema som de alltid brukar, vilket gör att Sonys presskonferens hamnar mitt i natten, svensk tid.

Själva mässan hålls den 11-13 juni, så konferenserna är egentligen inte direkt knutna till den. Trots detta är de alltid det stora samtalsämnet varje år.

9 juni
Microsoft - kl. 18.30
Electronic Arts - kl. 21.00
Ubisoft - kl. 00.00
 
10 juni
Sony - kl. 03.00
Nintendo - kl. 18.00