fredag 30 maj 2014

Gamecube-adapter släpps till Wii U


Det råder inte direkt någon brist på kontrollalternativ till Wii U, som synes ovan.

Gamepaden, som skulle vara den stora grejen men som mest har blivit ett rött skynke, har Nintendo beslutat att ha kvar. Därtill kommer Pro Controller, den mer traditionella handkontrollen som köps separat. Och så har vi Wii Remote+nunchuk, som följde med från Wii till Wii U.

Det är en diger samling kontroller, och vissa av spelen kräver att man använder flera av dem. Nu har Nintendo utannonserat stöd för ännu en, nämligen handkontrollen till Gamecube. En adapter kommer släppas främst för att använda i nya Super Smash Bros. Dags att damma av din Gamecube-kontroll!

Det är inget fel i detta i sak. Men. Dels är antalet spelare som fortfarande sitter med en Gamecube hemma och dessutom bryr sig tillräckligt mycket för att lägga ut pengar på en adapter enbart i syfte att kunna använda Gamecube-kontrollen till sin Wii U förmodligen försvinnande få.

Dels riskerar detta att bara göra många konsumenter ännu mer förvirrade. Wii U håller på att förvandlas till en mischmasch av olika kontrollmetoder.

Om Gamecue-adaptern också innebär att Nintendo planerar att lägga ut Gamecube-spel på Virtual Console återstår att se. Men det förefaller väldigt troligt. Något måste de ju fylla de tomma utgivningslistorna med, och till Gamecube finns en hel drös bra spel att återupptäcka.