onsdag 17 april 2013

Pikmin 3 får releasedatum


Nintendos Wii U har det tungt på alla tre stora marknader. Efter en tillfällig ökning i Japan sålde konsolen förra veckan runt 10 000 ex, en rejäl nedgång från några före och åter igen sämre än både PlayStation 3 och PS Vita. Totalt har Nintendos konsol sålt i 879 000 ex i landet i i öster.

I morgon väntas marssiffrorna från USA (och snart får vi veta hur mycket Wii U har sålt totalt sedan releasen), men enligt Michael Pachters analyser kommer den att landa runt 55 000 ex medan Xbox 360 och PlayStation 3 ligger på knappt 300 000 ex. Pachter är en ifrågasatt figur, men hans siffror för januari och februari visade sig stämma rätt bra.

Under januari och februari släpptes ett enda spel. Mars var lite bättre. Då såg vi Wii U-exklusiva Lego City Undercover och Monster Hunter 3 Ultimate (i väst), men det verkar inte ha ökat försäljningen nämnvärt.

Nintendo är som synes i behov av fler spel. Det är därför glädjande att ett av de mest efterlängtade spelen, Pikmin 3, äntligen fått ett releasedatum. Det släpps den 12 juli i Japan och den 4 augusti i USA. Något europeiskt datum är ännu inte spikat, men Europareleasen blir förhoppningsvis inte så långt efter den amerikanska.

En längre bloggpost om Wii U kommer när vi har NPD-siffrorna i handen.