onsdag 3 april 2013

Nästa Xbox "het och tilltalande"

Medan PlayStation 4 blir alltmer konkret i både tanke, innehåll och form är nästa Xbox ett desto större frågetecken. Microsoft tiger som muren och än vet vi inte när maskinen kommer att avtäckas.

Sony har än så länge bara visat upp handkontrollen till PS4. Enligt Kotaku blir handkontrollen till nästa Xbox väldigt lik den till Xbox 360. Bara något mindre. Det betyder: ingen pekskärm som till Wii U eller pekplatta som till PS4. Vilket jag tackar för. I min värld är Xbox 360-kontrollen den bästa hittills. Det enda Microsoft skulle kunna jobba lite på är möjligen styrkorset (men det används i ärlighetens namn inte så ofta) och ge oss möjlighet att ladda handkontrollen via mini-usb.

Det hävdas också att utvecklingskiten sändes ut till utvecklarna i mars. Vilket kan låta lite sent. Planerar Microsoft månne en lansering av nästa Xbox först i början av 2014?

Hur det än blir med den saken, har återförsäljaren GameSpots vd J. Paul Raines kallat nästa Xbox för "en väldigt het och tilltalande maskin". Raines hävdar att företaget tillbringat mycket tid med Microsoft och med spänning väntar på att nästa Xbox ska visas för allmänheten.

Detta kan tolkas som att ryktet att nästa Xbox kommer att blockera begagnade spel inte stämmer. Annars skulle rimligen en återförsäljare som lever av just intäkter från begagnathandeln tala så positivt om nästa Xbox, kan man tänka.

Bäst.