tisdag 10 juni 2014

E3: Sony visade starka uppföljare och remakes


Lite som väntat var Sonys presskonferens pratigare än Microsofts. Men den var ändå mer rakt på än vad vi är vana vid. Det är skönt att de börjar inse nu att det vi vill se på E3 är nya spel, inte vandrande reklampelare.

Sony utannonserade en vit PlayStation 4 bundlad med Bungies Destiny, som de gärna presenterar som "sitt" spel trots att det släpps även till Xbox One. PS4-ägare kommer dock att få betan först, vilket Sony gjorde en stor sak av.

Vi fick äntligen se mer av The Order: 1886. Miljöerna är fina och grafiken snygg, men jag tycker fortfarande inte att själva gameplayet imponerar. Suda 51 jobbar på en PS4-exklusiv titel vid namn Let It Die. Våldsamt, är en beskrivning.

Entwined kändes väldigt mycket som Child of Eden, vilket som alla spelat det vet är en väldigt speciell upplevelse. Far Cry 4 ser bedårande vackert ut, som vi vant oss vid att ett Far Cry ska se ut.

Dead Island 2 presenterades med sedvanlig humor signerad Techland. En joggingrunda utöver det vanliga, kan man nog säga...

Ett nytt Grim Fandango var en överraskning. Det släpps till PS4 och PS Vita (men kommer till andra format senare). Ett nytt Infamous hade jag inte heller räknat med. Infamous: Second Son var ju ett releasespel till PS4. Infamous: First Light är en fristående del i serien och släpps redan i augusti.

Det vi fick se av nya Uncharted 4: A Thief's End var en trailer som drevs av spelmotorn. Men det räcker för att väcka sug efter ännu en installation i Naughty Dogs matinéäventyr, som de berättar lite mer om här. Det ska släppas under 2015.


Little Big Planet 3 gladde nog många. Det verkar väldigt likt föregångarna med tillägget Oddsock, en hund, och fågeln Swoop. Blir säkert trevligt. En remake av det första Ratchet & Clank kändes inte så där jättemotiverad.

Däremot fick vi äntligen ett datum på The Last of Us: Remastered - den 29 juli  släpps den polerade versionen till PS4. Ett hett sommarspel för alla som redan spelat det och ett tvång för alla som inte gjort det.

From Software arbetar på en PS4-exklusiv titel - skräckisen Bloodborne. Trailern bjöd på mörker, smuts och blod. Nog för att väcka nyfikenhet.

Sony visade upp en del indiespel som ser coola ut och berättade även att de kommer släppa exklusiva TV-serier till PlayStation 4. Först ut är serien den Marvel-liknande serien Powers. Alla PSN-kunder kan se serien gratis.

Summa summarum har Sony en riktigt bra lineup för resten av året och en hel del godis sparat till 2015. Spelutbudet till PS4 har hittills varit rätt skralt, men från och med hösten ser det betydligt bättre ut.

Allt på E3 så långt kan ses här.