måndag 2 juni 2014

Mario Kart 8 hjälper Wii U

Mario Kart 8 är släppt. Frågan alla ställer sig är hur det påverkat försäljningen av Wii U.

Det är lite tidigt att uttala sig om det än, men Nintendo låter meddela att försäljningen av Wii U har ökat med 666 procent i Storbritannien. Att vi inte får några siffror tyder på att det fortfarande är väldigt låga niver det rör sig om. Nintendos konsol har varit en fullständig katastrof på den brittiska marknaden.

82 procent av alla Wii U-konsoler som såldes var Mario Kart 8-bundlen, vilket ger ett glasklart bevis för att spelet driver försäljningen. Frågan är förstås hur länge det håller i sig.

Uppdatering: Nintendo låter meddela att Mario Kart 8 har sålts i en miljon exemplar så långt. På tre dagar. Det innebär att var femte Wii U-ägare redan har köpt det.

Samtidigt låter Ubisoft meddela att Watch Dogs blivit en succé. Spelet var inte bara det mest förbokade någonsin, det är också det bäst säljande nya varumärket någonsin i Storbritannien. Rekordet hölls tidigare av L.A. Noire.

Watch Dogs har även släppts till PC, Xbox 360, Xbox One och PlayStation 3, men det är till PlayStation 4 som det sålt allra bäst. Som en följd av detta ökade PS4-försäljningen med 94 procent.

Föga förvånande toppas den brittiska topplistan av Watch Dogs gånger två. På tredjeplats hittar vi Mario Kart 8.

Världen är upp och ned.
Wii U har ett spel på brittiska topplistan!