måndag 18 juli 2011

"Avatar-grafik på nästa Xbox"

Neal Robison vid teknikföretaget AMD hävdar i en intervju i Official Xbox Magazine att grafiken till nästa generations Xbox kommer att likna filmen Avatar. Han hävdar dessutom att tekniken kommer att tillåta så avancerad AI att alla karaktärer i framtida spel som Grand Theft Auto IV kommer att bete sig helt individuellt.

Nåja. Vi har hört den här sortens förutsägelser förr och de är vanligtvis väldigt långt ifrån verkligheten. Innan PlayStation 2 lanserades fick vi höra att grafiken skulle likna filmen Terminator 2 - vilket med facit i hand var ett ganska patetiskt påstående. Men nog bidrog det till att hypa konsolen alltid.

Å andra sidan gillar vi ju sådana här påståenden. Det eggar fantasin om vad nästa generations maskiner kan tänkas göra. Vi vill ju tro på det omöjliga.

Samtidigt hävdar emellertid butikskedjan GameStop att framtiden lär få vänta. Inte förrän 2014 får vi se PlayStation 4 eller någon ny Xbox, tror de. Dock med brasklappen att en lyckad Wii U-release kan tvinga fram tidigare releaser från Microsoft och Sony. Som om GameStop skulle gissa bättre än någon annan. Jag fortsätter att tro på 2013.

Nästa generations Xbox-grafik?