måndag 4 juli 2011

Rykte: PS4 nästa år

Enligt elektroniksajten Digitimes påstår komponentproducenter att de taiwanesiska tillverkarna Foxconn och Pegatron Technology kommer att börja producera Sonys PlayStation 4 mot slutet av året för en release redan 2012. Enligt uppgift ska konsolen också inkludera en Kinectliknande rörelsekontroll.

Vad ska man tro om detta? Sony har tidigare hävdat att även om företaget givetvis har framtida konsoler i tankarna finns det inga konkreta planer kring PlayStation 4 ännu. Forskning pågår alldeles säkert, men det är inte samma sak som att det finns ens en halvfärdig produkt på ritbordet.

Sony måste visserligen förneka dylika rykten så länge de vill kränga PlayStation 3, men jag tror faktiskt att de talar sanning. Nintendo lanserar Wii U under nästa år, en konsol som varken Microsoft eller Sony lär vara särskilt oroade över just nu. Microsoft visar troligen upp nästa Xbox på E3. Att Sony skulle lansera nästa generations PlayStation redan 2012, så nära efter att de lagt miljarder på utveckling och lansering av PlayStation Vita, är inte sannolikt. Troligare är en release 2013, då även Microsoft kan rulla ut nästa Xbox.