torsdag 14 juli 2011

Hawaii Five-0...no!

Amerikanska polis- och kriminalserier fullkomligt dränker det svenska TV-utbudet. Serierna går i snart sagt varenda kanal. TV4 hör till de flitigaste inköparna av amerikansk dynga. Det senaste tillskottet är serien Hawaii Five-0, ännu en hjärndöd soppa med karaktärer helt i avsaknad av charm.

Den här serien är dock något mer än de vanliga CSI, NCIS, Without a Trace (Brottskod: Försvunnen) med flera. Den är nämligen ännu sämre. Förklaringen är möjligen att det rör sig om en modern version av en 50 år gammal serie (originalet av Hawaii Five-0 började, enligt Wikpedia, sändas 1968). Allt ska ju återvinnas nuförtiden. Det var länge sedan manusförfattarna till löpande band-produktionerna av polis- och kriminalserier tänkte en ny tanke.

Det jag inte förstår är varför ansvariga på TV4, Kanal 5 och SVT, för att nämna några, fortsätter att köpa in skiten. Görs ingen kvalitetskontroll? Tittar de på rankingen på IMDB eller tas det bara för givet att den kommer att fungera för en svensk publik bara för att den är amerikansk?

I stället för ännu en usel amerikansk serie med hunkiga (men ack, så relaxade!) manliga poliser som fångar "bad guys", drar dåliga skämt och fångar de söndersminkade kvinnornas intresse, föredrar jag faktiskt hellre en repris av serier som är värda att se. Varför inte reprisera den gamla brittiska Brottsplats Soho, exempelvis?

Hey, titta vad coooola vi är!