torsdag 8 oktober 2015

Sony sänker priset på PS4


Så kom den då slutligen, bekräftelsen på att Sony sänker priset på PlayStation 4 med 50 dollar. Det nya rekommenderade priset blir därmed 350 US-dollar i Nordamerika.

Beslutet var väntat, inte minst för att Sony har ganska skralt med exklusiva titlar i höst och att Microsoft verkligen satsar stenhårt på prisvärda bundles och exklusiva releaser. Det Sony kan göra är att jobba med priset. Vilket de nu alltså gör.

Det är ändå ganska imponerande att Sony har lyckats behålla lanseringspriset på 399 dollar i snart två år. Det säger en del om hur rätt de träffade när de prissatte PS4 (jämför med Microsoft som både har unbundlat Kinect och sänkt priset med 1 500 kronor).

Någon officiell prissänkning i Europa har vi inte fått än. Men givet att både Japan (förra veckan) och Nordamerika (redan i morgon) har fått sina prissänkningar, borde Europa snart följa efter.

Eller så väljer Sony att vara kalla och ligga kvar på dagens prisnivå i Europa. De är redan så oerhört dominanta på europeisk mark att prisskillnaden till Xbox One inte lär göra så mycket.