torsdag 30 juni 2016

PS4 Slim på gång?


Det är kanske världens minst överraskande nyhet, men det ryktas nu att Sony förutom en något uppgraderad PS4, kallad Neo, även har en PS4 Slim på gång.

Detta vore inte ett dugg förvånande. Sony har släppt slimmade modeller av sina konsoler ända sedan den allra första PlayStation ersattes av PSOne. De har faktiskt varit ledande i att utveckla och släppa mindre och oftast bättre versioner av sina existerande konsoler.

Till skillnad från Microsoft har Sony även gjort sina konsoler avsevärt mindre (vilket Microsoft rådde bot på för första gången med Xbox One S) och inte bara designat om dem och bytt en kontakt eller två.

PS4 var ganska liten redan i sitt grundutförande, så frågan är hur stor skillnaden blir denna gång. Framför allt hoppas jag att Sony med en mindre modell inte gör den varmare och mer högljudd än lanseringsmodellen, som kan bli både och efter några timmars spelande.

Vi har förmodligen inget att oroa oss för, Sony har tidigare visat att de klarar av att lansera både mindre och tystare modeller några år in i varje generation. Så lär det bli även denna gång.

Båda konsolerna ska enligt obekräftade uppgifter visas på Tokyo Game Show i september.