torsdag 30 juni 2016

Stort intresse för Xbox One S, hävdar Microsoft


På E3 visade Microsoft upp nya mindre Xbox One S. Den kommer släppas i tre utföranden - med 500GB, 1TB och 2TB hårddisk - varav endast den dyraste modellen är tillgänglig i Sverige till en början.

Microsoft skriver på sin Xbox-sida att den nya konsolen redan innan den lanserats fått en "fantastisk start" och att även återförsäljarna är entusiastiska.

Det är förstås i första hand förbokningarna de avser. Några siffror på antalet bokade konsoler får vi inte, sådant brukar företagen aldrig dela med sig av, men det verkar i alla fall som om Microsoft har fått in en hel del. Vilket är glädjande om så är fallet.

Xbox One är i behov av en injektion på marknaden just nu, och en lansering av en slimmad konsol kan faktiskt bidra med detta. Det bästa exemplet är när Sony lanserade PS3 Slim. Ett lägre pris, en mindre konsol och inte minst ett större spelutbud på marknaden bidrog till att försäljningen för en dittills rätt misslyckad konsol tog fart.

Xbox One S ska släppas i augusti, och för svenska spelare som inte har möjlighet att köpa annat än 2TB-modellen är det ett rekommenderat pris på 3 999 kr som gäller.

För den som bara är ute efter en Xbox One och inte bryr sig om vare sig storlek eller om strömförsörjningen är intern eller ej, kan det nog vara läge att hålla ögonen öppna under juli och augusti när många återförsäljare kommer vilja tömma sina lager av gamla Xbox One-konsoler.