fredag 17 maj 2013

EA dissar Wii U - Sega i partnerskap med Nintendo


En av spelvärldens giganter, Electronic Arts, har meddelat att de inte har några spel under utveckling till Wii U. Alls. Därmed är det bekräftat att EA dissar Nintendos konsol. Det är ett begripligt affärsbeslut från en utvecklare som, trots succéer som FIFA, NHL och Battlefield, kämpar med sin ekonomi. EA har bekräftat att FIFA 14 inte kommer att släppas till Wii U - skälet är att FIFA 13 sålde dåligt. Detta gör Wii U till den första konsolen sedan Dreamcast som inte får ett nytt FIFA.

Desto viktigare är därför dagens utannonsering från Nintendo om ett exklusivt partnerskap med Sega. I detta ingår tre kommande Sonic-spel, exklusiva för Wii U och 3DS: Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games, Sonic: Lost World och ett spel som Sega kommer att utannonsera senare.

Detta är ett logiskt steg för Sega. Deras spel, däribland tidigare OS-spel med Mario och Sonic, har sålt bra på Nintendos konsoler. Målgruppen är den rätta och med så pass få spel ute till Wii U får de dessutom mer uppmärksamhet.

Det är också precis vad Nintendo behöver: exklusiva spel. Vi får bara hoppas att Segas partnerskap är bättre än det "exempellösa partnerskap" som EA sade sig ha med Nintendo...

Sonic: Lost World kommer till Wii U och Nintendo 3DS.