måndag 10 juni 2013

Hålltider för E3

Årets största spelhändelse, elektronikmässan E3, drar i dag igång med stora konferenser av Microsoft, Electronic Arts, Ubisoft och Sony ända in på morgontimmarna. Nintendo har skippat det traditionella konferensformatet och håller sitt Nintendo Direct i morgon eftermiddag svensk tid.

Microsoft ska visa 20 olika titlar i kväll, sägs det. De har ställt in både enskilda intervjuer och de traditionella samtalen med pressen efter konferensen. Tolka det som ni vill.

Sony kommer att visa upp PlayStation 4 (hittills har vi ju bara fått se handkontrollen). Förhoppningsvis ser den inte så bedrövlig ut som Xbox One. Mest spännande är dock att få höra hur Sony kommer att se hantera andrahandsmarknaden för spel. Följer de Microsofts katastrofala strategi eller går de oss konsumenter till mötes?

Nintendo håller inte hov förrän i morgon eftermiddag. De väntas ha ett helt gäng titlar spelbara titlar till Wii U. Sannolikt kommer de också bekräfta att basmodellen av konsolen tas bort och kanske också att priset på premiummodellen sänks. Eftersom Nintendo är sist ut kan de vänta och se om Sony och Microsoft avslöjar något pris på sina konsoler.

Hålltider för årets E3

Måndag 10 juni

Microsoft: 18.30

Kan ses på IGN, Gamespot, Gametrailers. Eller via Xbox Live och Xbox.com.

Electronic Arts: 22.00
Kan ses hos EA själva samt IGN, Gamespot eller Gametrailers.

Tisdag 11 juni

Ubisoft: 00.00
Kan ses på YouTube, IGN, Gamespot eller Gametrailers.

Sony: 03.00
Kan ses hos Sony, IGN, Gamespot eller Gametrailers.

Nintendo: 16.00
Kan ses hos Nintendo.